Hoe robotisering de recruitmentindustrie verandert

De recruitmentindustrie is voortdurend aan het veranderen, en de opkomst van robotisering en geautomatiseerde tools is daarbij geen uitzondering. Bij Human Talents hebben we geautomatiseerde tools geïntroduceerd die ons in staat stellen om grote hoeveelheden kandidaatgegevens te benaderen via verschillende (sociale) platformen, zoals LinkedIn, facebook en alle vacaturebanken. In deze blog bespreken we hoe robotisering recruitment vereenvoudigt en versnelt en hoe we deze technologie inzetten om onze klanten te helpen.

Segmenteren en benaderen:
Met de robotisering tools kunnen we kandidaten segmenteren op basis van specifieke criteria, zoals ervaring, locatie, opleidingsniveau, beschikbaarheid en vaardigheden. Dit vermindert de tijd die recruiters normaal gesproken nodig hebben om handmatig door honderden CV’s en sollicitatiebrieven te bladeren. Geautomatiseerde tools stellen ons in staat om kandidaten op een gestructureerde manier te benaderen en te filteren, zodat alleen de meest geschikte kandidaten doorgaan naar de volgende fase van het recruitmentproces.

Marketingbenadering:
Een van de voordelen van robotisering in recruitment is dat we marketingbenaderingen kunnen toepassen om kandidaten te benaderen en een hogere respons te behalen. Hierbij kunnen we gerichte campagnes opzetten op verschillende (sociale) platformen op basis van specifieke criteria, zoals functie, sector en locatie. Stel bijvoorbeeld dat je een vacature hebt voor een werkgever in Utrecht, dan kun je gerichte campagnes opzetten om kandidaten te benaderen die momenteel in Amsterdam werken, maar interesse hebben om in Utrecht te werken, omdat ze bijvoorbeeld in de buurt wonen. Met de combinatie van geautomatiseerde tools en de marketingbenadering kunnen we een hogere respons behalen en effectiever communiceren met potentiële kandidaten.

Afspraken plannen:
Met onze geautomatiseerde tools kunnen we ook het proces van afspraken inplannen vereenvoudigen. Zodra we geschikte kandidaten hebben gevonden, kunnen we hen automatisch een uitnodiging sturen om een afspraak in te plannen met een recruiter. Dit vermindert de tijd die recruiters normaal gesproken nodig hebben om afspraken in te plannen en stelt hen in staat om zich te concentreren op andere taken.

Voorbeeld casus:
Een van onze klanten was op zoek naar een geschikte kandidaat voor een senior managementfunctie in de IT-sector. We hebben onze geautomatiseerde tools gebruikt om kandidaten te segmenteren op basis van specifieke criteria, zoals ervaring en opleidingsniveau. Vervolgens hebben we met onze robotiseringtools gerichte benaderingscampagnes opgezet om kandidaten te benaderen op verschillende (sociale) platformen. Door deze benadering konden we een veel kandidaten bereiken en dankzij de marketingbenadering een hoge respons behalen en hebben we uiteindelijk de juiste kandidaat gevonden voor onze klant. Door onze geautomatiseerde tools konden we het proces van recruitment efficiënter maken en de kosten voor onze klant verlagen.

Robotisering in recruitment biedt veel voordelen, zoals het verminderen van handmatig werk, het vereenvoudigen van het proces van afspraken inplannen en het behalen van een hoge respons van kandidaten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat menselijke interactie nog steeds een essentieel onderdeel is van het recruitmentproces. Door geautomatiseerde tools te gebruiken in combinatie met menselijke expertise, kunnen we het recruitmentproces efficiënter, sneller en beter maken. Bij Human Talents blijven we ons richten op het ontwikkelen en implementeren van geautomatiseerde tools om onze klanten te helpen bij het vinden van de beste kandidaten voor hun organisatie. We zijn vastbesloten om de recruitmentindustrie te blijven innoveren en te veranderen door middel van robotisering en geautomatiseerde tools.

—————

 

Dit artikel is geschreven door Human talents : Wil je meer informatie over de innovatieve manieren van werven en hoe Human talents jou kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaten? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.

Contact

De entree 201 1101 HG
Amsterdam

W: HumanTalents.nl
E : info@humantalents.nl

Algemene voorwaarden
Privacy statement

KVKnr: 57685037